Opdrachtgever
Gemeente Den Haag
Geleverde diensten
Conceptontwikkeling

Conceptontwikkeling en voorstel voor een campagne tegen racisme en discriminatie en het onder de aandacht brengen van het loket ‘Den Haag Meldt’ voor de gemeente Den Haag “Discriminatie is niet ok! Melden helpt #respect

Den Haag Meldt is de antidiscriminatie voorziening in Den Haag waar alle Hagenaars discriminatieklachten kunnen melden. Of het nu bij iemand zelf of iemand uit de omgeving gebeurt, discriminatie kan iedereen overkomen. Ook wanneer iemand iets kwetsends hoort, ziet of leest, kan men daarmee bij Den Haag Meldt terecht.

De insteek van ons concept is Discriminatie is niet OK, melden help!

Niet: denken van uit obstakels of waarom zou ik dat doen. Maar; werken vanuit daadkracht en respect om racisme en discriminatie te melden en stoppen. Het helpt echt om te melden, jouw melding helpt en het is niet ok om te discrimineren. En daarbij gaat het ook om respect. Dit is tweeledig; Respect voor elkaar als mens en respect voor het feit dat je het durft te melden, dat getuigd van daadkracht ofwel #respectDiscriminatie is gewoon echt niet OK en de meerwaarde van het feit dat melden ook echt helpt. Kijk niet weg, schaam je niet, discriminatie stopt niet vanzelf. Neem actie. Meldt het, vraag hulp of advies, want discriminatie is niet OK!