Opdrachtgever
Wassenaar Voorschoten
Geleverde diensten
Conceptontwikkeling
Promotievideo
Grafisch ontwerp
In opdracht van de Gemeente Wassenaar en Gemeente Voorschoten hielden wij een brandingsessie (workshop) ten behoeve van de gebiedsmarketing en de positionering van de samenwerkende gemeentes. Doelstelling is het bevorderen van toerisme door het promoten en verbinden van de recreatieve en culturele mogelijkheden van het gebied Wassenaar – Voorschoten.
Wassenaar-Voorschoten Beleef het betere buiten. Tussen kust, duinen en de Vliet liggen de dorpen Wassenaar en Voorschoten, diep in het groen en omringd door landgoederen en kastelen. Dit is het gebied waar van oudsher mensen zich al vestigden vanwege het vele groen, de ruimte en de rust om op adem te komen.
De vele landgoederen en landhuizen leveren het bewijs dat de gegoede burgerij zich hier graag vestig(d)en. Het gebied heeft een fantastische kuststrook en is onderdeel van het Nationaal Park de Hollandse Duinen. Het behoort tot één van de groenste vakantiebestemmingen van Europa waar ook heel veel valt te beleven.
Een gebied met veel wandel- en fietsroutes. Met meer dan 100 rijksmonumenten zoals Kasteel Duivenvoorde, Kasteel de Wittenburg, de Zilverfabriek en het Koninklijk Landgoed de Horsten en haar authentieke theepaviljoen. Maar ook de vele karakteristieke panden in de twee historische dorpskernen met veel gezellige horeca en leuke winkels. Attractiepark Duinrell en recreatiegebied Vlietland zijn fantastische bestemmingen voor het hele gezin. En voor de cultuurliefhebbers zijn er, naast de landgoederen en buitenplaatsen, het prachtige museum Voorlinden en het Louwman Museum.